Training PersVeilig Omgaan met confronterende beelden
Deze training is bedoeld voor allen die voor hun werk kijken naar confronterende beelden (foto, video, social media). Dit kan een eenmalige, bij herhaling en voortdurende blootstelling zijn. En dat kan allerlei reacties oproepen die zich op het werk uiten maar ook gevolgen in het persoonlijk en familie leven kunnen hebben.
Inhoud
Tijdens de training bespreken de deelnemers hun ervaringen met moeilijke beelden, hoeveel impact die hadden en wat ze eraan hebben gedaan. Deze Sessie is bedoeld om van elkaar te leren, je hart te luchten en voorbeelden te bespreken. Maar ook om eigen professionele en morele dilemma's te bespreken. Traumapsycholoog Kaz de Jong begeleidt deze sessie en geeft tips en aanwijzingen hoe om te gaan met beelden, je eigen kwetsbaarheid te herkennen, wat je zelf kunt doen en aan welke aspecten leidinggevenden aandacht moeten geven om hun collega's gezond te houden.
Vanuit de theorie wordt uitgelegd hoe het brein omgaat met moeilijke beelden en waarom het belangrijk is om professionaliteit met zelfzorg te combineren.
Optioneel: een persoonlijk gesprek met Kaz de Jong. Iedereen reageert anders, dat heeft ook met privésituatie en persoonlijkheid te maken.
Dit gesprek is vooral bedoeld om persoonlijk advies te geven.
Programma
Toelichting van doelen
Delen ervaringen: hart luchten, eigen rol en verantwoordelijkheid
Herkennen van signalen
Zelfhulpmechanismen
Wat kan de leiding doen?
Uitleg theorie: Wat gebeurt er met je?
Persoonlijk actie: wat ga/blijf je doen om gezond te blijven en om te gaan met moeilijke beelden
Vragen
Duur en deelnemers
De workshop duurt een dagdeel voor maximaal 12 deelnemers.
Doelgroep
(Beeld)redacteuren, editors en factcheckers
Aanmelden?
Bij voldoende animo binnen uw organisatie kunnen we deze training incompany organiseren. Bel voor de mogelijkheden met 020-3039 739 of stuur een mail aan [email protected].
Foto: Arenda Oomen