- Nazorg en ondersteuning
Wat gebeurt er met jouw melding?
Na een melding bij PersVeilig neemt Selma Ali of Peter ter Velde binnen 24 uur contact met je op. Heb je hulp nodig? Dan binnen een paar uur.
Lees meerBij PersVeilig kun je altijd terecht voor hulp en advies. Met onderstaande artikelen voorzien we je van bruikbare informatie om jouw veiligheid te verbeteren.
Zoek je informatie over een onderwerp dat hier niet tussen staat? Of wil je iets anders kwijt aan ons?
Na een melding bij PersVeilig neemt Selma Ali of Peter ter Velde binnen 24 uur contact met je op. Heb je hulp nodig? Dan binnen een paar uur.
Lees meer'Als iemand zegt dat je moet oprotten, niet reageren met: ja, maar ik ben fotograaf. Daar kom je niet verder mee.'
Lees meerZorgplicht en bedrijfsreputatie: twee redenen voor werkgevers in de journalistiek om te zorgen voor veiligheid van medewerkers.
Lees meerEen verzoek tot afscherming dient gemotiveerd en voorzien van documentatie kenbaar te worden gemaakt aan de NVJ of PersVeilig.
Lees meer'Als je je niet meer veilig voelt, houd je je ook in met schrijven omdat je al weet wat de reacties zullen zijn.'
Lees meerSoms worden journalisten zélf voor de rechter gedaagd. Voor werkgevers is het cruciaal dat ze volledig achter hun medewerkers (of freelancers) staan en zorgen voor voldoende juridische bijstand.
Lees meerZit je na een incident met klachten? PersVeilig kan je helpen.
Lees meerSinds twee jaar is het mogelijk om als eenmanszaak via de website van de KvK een beroep te doen op afscherming van jouw privégegevens.
Lees meerVolg de interactieve training van Peter ter Velde over online bedreiging. Duur: 25 minuten.
Lees meerAls lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) kun je een NVJ-perskaart aanvragen.
Lees meerVoor journalisten zijn allerlei beschermingsmiddelen beschikbaar.
Lees meerBen je geïnteresseerd in het volgen van een training van PersVeilig? Trainingen van PersVeilig zijn gratis en bedoeld voor journalisten en fotojournalisten.
Lees meerHoe goed voorbereid je ook bent, schade voorkomen lukt niet altijd.
Lees meer'Aangiftes van journalisten geven we prioriteit. Geweldsincidenten tegen hen krijgen voorrang.'
Lees meer'Weg bij de cultuur dat bedreiging en intimidatie ‘er gewoon een beetje bij horen’'
Lees meer‘Ik ben veiligheid gaan zien als een integraal onderdeel van hoe ik mijn werk doe.'
Lees meer'Op de training leerde ik dat je als groep elkaar in de gaten houdt, tekens afspreekt, maar niet bij elkaar blijft staan.'
Lees meerSpeciaal voor eerstejaarsstudenten journalistiek heeft PersVeilig een videotraining gemaakt.
Lees meerVier keer per jaar versturen we een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen rondom PersVeilig en de diensten die we bieden. Blijf je graag op de hoogte?